Educarea copiilor dupa principiile Bibliei

Coloseni 3:20 „Copii, ascultati de parintii vostri in toate lucrurile, caci lucrul acesta place Domnului”.

„Fiecare lucru, isi are vremea lui ” ……..

Din pacate, cu parere de rau, se vede clar ca anotimpurile nu mai corespund, vremurile si-au schimbat normalitatea, omul zice raului bine si binelui rau.Cand copiii trebuie educati, parinti spun „lasa-l sa invete singur, ca si-o da cu capul de prag si o sa se trezeasaca.

NU!!! Inteleptul Solomon spune in cartea Proverbe 22:6 Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea.
Dorinta de a avea copii, implica educatie si mustrare in conformitate cu invatatura crestina, precum si o raspundere total inaintea lui Dumnezeu. Parintii au obligatia de a fi exemple de viata si conduita crestina, sa puna pe primul loc in viata mântuirea copiilor lor și apoi slujirea în Biserică, slujba, profesia sau poziția socială. Mă rog Domnului ca părinții să înțeleagă că, copiii sunt o binecuvântare, o moștenire directă din partea lui Dumnezeu – Psalmul 127:3.
Parintii au răspunderea de a da copiilor lor educatia care-i pregătește pentru felul de viata plăcut lui Dumnezeu, cu o autoritate din partea lui Dumnezeu – Proverbe 1:8-9.

Educația se face in familie, nu în biserică sau școala duminicala si este responsabilă de educația biblica si spirituală a copiilor.Biserica și școala duminicala ajuta la instruirea parintiilor si copiilor,tineriilor si adolescenților, la modul de interpretare practică a Scripturii.Adevaratii parinti nu trebuie sa accepte favoritisme in cresterea copiilor, dar este necesar sa incurajeze ce se cuvine, sa pedepseasca fapta rea facuta in mod intenționat, sa-i învețe cu rabdare, sa-si dedice viata cu dragoste pentru ei cu inima plina de indurare, bunatate, smerenie, blandete si îndelungă răbdare – Coloseni 3:12-14,21

Copiii credincioșiilor trebuie sa rămână sub supravegherea părințiilor pana cand devin parte a unei familii unite prin căsătorie.Chiar dupa casatorie, copiii trevbuie sa arate respect pentru sfatul parintiilor lor-Efeseni 6:1-2.
Copiii care cinstesc pe parintii lor vor fi binecuvântați de Dumnezeu, aici pe pământ si in veșnicie – Efeseni 6:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *