Libertatea de a fi liber!

Ce înseamnă pentru tine libertatea? Poate fi o pasăre liberă într-o colivie? Poate un leu din grădina zoologică să se simtă liber? Cred că nu…libertatea pe care aceste animale o au, este o libertate oferită în termenii altei persoane.

Cum ar trebuii să fie un creştin în relaţia lui cu Dumnezeu? Stingherit de sisteme lumeşti,înghesuindu-L pe Dumnezeu în faimoasa Lui cutie …cutie mică şi prăfuită de sistemele religioase ale lumii, o cutie în care Dumnezeu poate să se mişte “liber”, fără a sfida logica noastră umană?

Cum vezi tu libertatea? Cum vezi tu relaţia cu Acela care te-a răscumpărat! Când te duci în prezenţa Lui, poţi fi liber să-ţi exprimi stările aşa cum un copil îşi exprimă stările în faţa tatălui său?

Conceptul de libertate înseamnă cel puţin pentru mine, un concept în care eu să nu-l mai bag pe Dumnezeu în cutia în care El nu se simte bine , ci să-L las să se mişte în direcţia în care El vrea.

Trăimi vremuri în care nu mai ştim să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne acopere cu splendoarea Sa. Avem biserici mari, frumoase , cu scaune comode….dar trist este că nu mai lăsăm ca Duhul Sfânt să ne ducă în prezenţa Tatălui….că nu mai stim să cădem la pamant , şi să lasam ca frumuseţea Lui să ne acopere.

Vrem ca El să mişte în normalitatea noastră…dar aş vrea să te uiţi în scriptură şi să-mi arăţi un loc în care Dumnezeu s-a mişcat în normalitatea omului!

Ai jucat vreodată jocul încrederii când erai mai mic, jocul în care tu închideai ochii şi te lăsai pe spate sau în faţă şi cineva te prindea…şi te lăsai cu încredere, pentru că ştiai că cineva este acolo să te prindă. Te provoc să te laşi cu aceiaşi încredere în braţele Tatălui, să fi liber de tot ce înseamnă religiozitate.Dumnezeu te-a chemat la o relaţie în care tu poţi să te bucuri de prezenţa Lui.

Libertatea înseamnă să te ancorezi în braţele Lui, să trăieşti în dragostea Lui şi să emani dragostea şi frumuseţea Lui, să fi un om liber de religie, dar plin de pasiune pentru cer. Liber de a trăii la cel mai înalt nivel cu Dumnezeu, liber de a te închina Regelui, liber de a Îl iubii pe Dumnezeu şi pe oameni.

Dragul meu, eliberează-te din cuşcă în care ai fost închis poate ani în şir, frumuseţea Lui Dumnezeu se află dincolo de cuşcă, libertatea înseamnă să-I spui în fiecare dimineaţa lui Dumnezeu: Aleg să trăiesc pentru Tine şi să eman frumuseţea Ta oriunde merg…bucurându-mă de tot ce Tu ai creat pentru mine.

Fi liber…..Hristos te-a făcut liber!

de Cristi Manta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *