Pericolele copilului contemporan – Cuvant de incheiere

kids_flyCopiii au reprezentat şi reprezintă o binecuvântare sau blestem pentru orice familie de pe pământ. Unii sunt doriţi cu ardoare, alţii sunt respinşi fără nicio urmă de milă. Ignorând aceste realităţi, fiecare copil este lucrarea lui Dumnezeu. Nimeni şi nimic nu este la întâmplare pe acest pământ.
Pentru familiile creştine, copiii sunt darurile lui Dumnezeu:
Psalmul 127:3-5a – „Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic, aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei!”
Psalmul 128:3-6 – „…copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. Aşa este binecuvântat omul care se teme de Domnul. Să te binecuvinteze Domnul din Sion, să vezi fericirea Ierusalimului, în toate zilele vieţii tale, şi să vezi pe copiii copiilor tăi!…”


Citind aceste versete şi meditând la ele suntem de acord că pentru creştini copiii sunt binecuvântare. Şi aceste binecuvântări sunt însoţite şi de porunca de a ne îngriji de ei, de a-i creşte în frica şi cunoaşterea lui Dumnezeu. (Proverbe 22.6 spune “Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea”) În lumea infectă şi bolnavă în care ne ducem existenţa, Dumnezeu ne cere să fim exemple atât pentru copiii noştri, cât şi pentru oamenii din jurul nostru.
Un lucru foarte important în ceea ce priveşte copiii este că ei ne imită în tot ceea ce facem şi vor deveni ceea ce văd în noi. Suntem noi gata să ţinem piept tuturor ameninţărilor Diavolului, ne ducem lupta cu demnitate şi până la capăt? Numai aşa putem birui, iar în acest fel copiii noştri vor rămâne o binecuvântare, ci nu un blestem. Am văzut câte pericole ameninţă copilul din ziua de azi: familia necreştină, educaţia falsă, televiziunea, muzica, divertismentul, religia. Copilul creştinului are de înfruntat toate aceste ameninţări. Ca şi părinte creştin, aş dori să-ţi pui următoarele întrebări:
– Cât sunt de pregătit să lupt pentru copilul meu?
– Cât aş fi dispus să „plătesc” că fiecare copil dăruit de Domnul să fie o binecuvântare pentru cei din jur?
Dumnezeu să vă binecuvinteze cu mult discernământ şi putere din puterea Lui!

„Copiii sunt azi minunate comori,
Stropi de lumină şi har;
Chiar şi tu poţi fii al vieţii far,
Hai luminează cu noi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *