Pericolele copilului contemporan – Divertismentul

divertismentTututora ne place să ne simţim bine, să ne petrecem timpul într-o manieră cât mai destinsă, relaxantă şi încărcată de voie bună. Copiii adoră să fie înconjuraţi de adulţi care le zâmbesc, care le stârnesc hazul şi bucuria. Pentru un copil bucuria, amuzamentul, hazul sunt lucruri naturale şi frumoase. Pentru un copil care nu râde, nu se joacă, părinţii se întreabă îngrijoraţi: „Ce este în neregulă?”
În Biblie, bucuria este considerată o roadă a Duhului (Galateni 5:22 – „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea…”). Nu puţine sunt cântările care vorbesc de bucurie: „Am bucurie ca fântâna”, „Al bucuriei steag”, „Ce bucurie am în Isus” etc. De multe ori însă bucuria este confundată cu divertismentul. Ori între bucurie şi divertisment există multe deosebiri. În zilele actuale, divertismentul ocupă un mare teren în toate domeniile. În toate compartimentele vieţii, spectacolul, senzaţionalul uimeşte, atrage atenţia, creează o falsă simţire de bine. Şi, deşi fiind înconjuraţi de atâtea resurse de divertisment, lumea este tot mai tristă şi mai depresivă. De ce oare? Pentru că nu oferă starea de bine după care tânjim cu toţii, nu este bucuria pe care o dă Dumnezeu copiilor Săi.
Problema noastră nu este acel divertisment , ci bucuria din mijlocul nostru. Mai este această bucurie o roadă a Duhului sau este un divertisment religios? În căutarea unor răspunsuri satisfăcătoare, aduc în atenţie următoarele mesaje:
„Pentru membrul obişnuit al bisericii evanghelice, creştinismul este, pur şi simplu, un mod de a-şi petrece bine şi plăcut timpul, în el fiind inclus şi puţin material biblic devoţional, pentru păstrarea echilibrului!” – The Tozer Pulpit, Cartea 6;
„Spectacolele religioase lasă întotdeauna un iz neplăcut. Când ajung în locul sfânt, ele sunt în pericol de a aduce foc străin Domnului. În cel mai rău caz, sunt un sacrilegiu; întotdeauna sunt inutile şi, în cel mai bun caz, sunt un slab substitut al rugăciunii şi al Duhului Sfânt.” – The Early Tozer: A Word in Season.
Copilul din ziua de astăzi are nevoie de modele autentice de închinare şi slujire. Numai în acest fel biserica va fi formată din creştini devotaţi, serioşi şi adevăraţi. Să cerem ajutor Domnului să ne binecuvinteze cu asemenea modele!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *