Un cuvant de incurajare pentru invatatorii de Scoala Duminicala

Am avut privilegiul de a lucra cu multe persoane care se consideră învăţători la Şcoala Duminicală. Îmi place ceea ce fac, dar uneori nu-mi place ceea ce aud. Mi s-a pus şi această întrebare: ai ceva uşor de făcut pentru mine la grupa de copii? Aş vrea să vin şi eu, dar nu am timp să îmi pregătesc lecţiile, nu am timp să merg la cursuri de instruire.
Dacă suntem sinceri, fiecare activitate zilnică este ca o piesă dintr-un puzzle. La final, toate piesele trebuie aşezate la locul lor pentru a lua contur imaginea. Pe de o parte, ştiu că toţi suntem ocupaţi în fiecare zi şi viaţa este mai agitată ca oricând. Cu toate acestea, pe de altă parte, este foarte important ca fiecare lucrător să înţeleagă că a preda copiilor învăţătura despre Dumnezeu ar putea fi unul dintre cele mai importante locuri de muncă pe care îl vor fi avut vreodată. Un loc de muncă important presupune consum mare de energie. Acesta nu este uşor şi necesită o mare pregătire şi pasiune.

Pregătire

Există o zicală care spune cam aşa: “Profesorul care nu reuşeşte să se pregătească, se pregăteşte să nu reuşească”. Dacă pregătirea pentru întâlnirea cu copiii înseamnă numai sâmbătă seara, atunci copiii tăi nu te merită. Toate elementele unei bune întâlniri cu clasa de Şcoală Duminicală trebuie să fie bine gândite şi complet pregătite. Ai citit şi meditat asupra povestirii biblice pe care o vei împărtăşi? Eşti gata să prezinţi povestea într-un mod creativ, care va ţine copiii captivaţi? Dacă faci un cântec nou sau un lucru manual, ai toate elementele gata pentru fiecare copil? Sunt melodiile pregătite? Asigură-te că fiecare parte din timpul tău de predare este complet gata de a fi prezentat.

Pasiune

Pe o scară de la 1 la 10, care ar fi nivelul tău de entuziasm pe care îl ai înaintea întâlnirii cu copiii? Ni se întâmplă tuturor să nu fim foarte entuziasmaţi câteodată. Alteori, însă, suntem de-a dreptul exuberanţi şi abia aşteptăm întâlnirea cu fiecare copil, nu-i aşa? Fiind pregătit cu lecţia biblică, cu cântece şi jocuri, toate acestea sporesc cu adevărat entuziasmul. Când mă rog înainte de întâlnire şi Îi cer Domnului să binecuvânteze fiecare dintre copii, motorul se porneşte. Nu sunt atât de mulţi copii în sălile de clasă care ne aşteaptă mereu să împărtăşim cu ei din dragostea lui Dumnezeu?
Să fii învăţător de Şcoală Duminicală nu este uşor. Ar trebui să vezi că cel mai bun lucru pe care îl poţi face într-o săptămână este să te pregăteşti să predai copiilor. Copiii tăi merită!

Daciana Bilan, “Cezareea”, Reşiţa

4 thoughts on “Un cuvant de incurajare pentru invatatorii de Scoala Duminicala

  1. foarte frumoase ginduri.lucrarea cu copiii este deosebita.rugati-va sa reusim!

  2. Aveti dreptate. Lucrarea de copii nu e usoara, dar e frumoasa. M-au mustrat unele cuvinte. E bine ca dv. spuneti adevarul si e bine si de noi, daca luam seama la cele spuse. Dumnezeu sa va binecuvinteze la orice pas!

  3. fiti binecuvantati va rog frumos am nevoie de un sfat sunt in prima zi cu copii ce sa fac cum sa fac eu nu am copii dar sper ca domnul ami va da antro buna zi

  4. va rog frm am nevoie de un sfat sunt la prima antalnire cu copii cum sa fac ce sa fac sunt 30 d cop cu varste diferite suntem o biserica mica dar al cautam pe DOMNUL asa cum putem chiar daca suntem romi cred ca si copii nostri pot sa creasca su pricepere si temere de domnul va rog un sfat bun.va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *